50-plussers op zoek naar de liefde

Vertaald uit FR naar NL

Bemiddelingsbureaus blijven een veilige haven voor veel senioren, al wordt het internet steeds vaker gebruikt. In Nevers kennen we het ‘Agence Relations Conseil’ voor deze doelgroep. De klantenkring bestaat vooral uit vijftigplussers.
Virginie Bauer, adviseur van het relatiebemiddelingsbureau, is verantwoordelijk voor het in contact brengen van koppels tot 80 jaar oud. “50-plussers zijn een interessante en gemotiveerde leeftijdsgroep. Ze zeggen vaak: We hebben geen tijd te verliezen,” zegt Virginia met een glimlach.

Een ontmoeting met serieuze bedoelingen
Veel paren, die door het agentschap bij elkaar zijn gebracht, hebben al een testperiode met datingsites achter de rug. Stuk voor stuk spreken ze over slechte ervaringen en teleurstellingen. Zo ook Jeanne en André. Zij hebben elkaar twee jaar geleden gevonden en voelden zich alles behalve veilig om iemand via internet te ontmoeten. “We waren helemaal klaar met internet,” zegt André. “We wilden graag een serieuze aanpak waarbij goed naar onze wensen geluisterd werd en waarbij alle personen van te voren geverifieerd werden,” vult Jeanne aan. Al na één jaar registratie bij het bemiddelingsbureau vonden de twee tortelduifjes elkaar. “Met een beetje hulp,” vertellen ze in koor, nog steeds nagenietend.
“Wat me verrast en tegelijk vrolijk maakt,” zegt Virginie, “is de gretigheid van de nieuwe paren om samen te gaan wonen en gezamenlijke projecten op te zetten. Het voordeel is natuurlijk dat de paren na de leeftijd van 50 jaar meer tijd voor zichzelf krijgen. Sommige gaan al met pensioen, de kinderen zijn het huis uit, enzovoorts.”
“Pensionering is het begin van een nieuw leven,” vult Jeanne aan. “We genieten van elk moment. We maken uitstapjes met de camper door Frankrijk, we sporten veel, gaan regelmatig uit eten en binnenkort staat een nieuw avontuur op de agenda: de beroemde route 66 in de Verenigde Staten.”
Virginie houdt van deze jonge senioren. “50-plussers staan nog volop in het leven. Ze hebben ervaring en weten wat ze willen.”

Internet wordt steeds populairder
Tegenwoordig zegt 46% van de 50-plussers dat ze online daten. De site disonsdemain.fr is bezig deze markt te veroveren. De Nièvre is daarop geen uitzondering. Het is een groot succes. De site heeft er de afgelopen maand duizend nieuwe gebruikers uit de Nièvre bij gekregen. “Net als op nationaal niveau is het aantal aanmeldingen van mannen en vrouwen redelijk gelijk verdeeld in de Nièvre,” voegt Sophie Ak Gazeau toe. Ze is vicepresident en woordvoerder van ‘Meetic Europe du Sud’ en van de website disonsdemain.fr. Volgens de dochteronderneming van Meetic is 51% van de geregistreerden uit de Nièvre man en 49% vrouw.

Aart Sierksma

Bron: ljdc, Agences, internet… comment les plus de 50 ans cherchent l’amour dans la Nièvre [Marion Boisjot]