Bourgondische Zaken biedt informatie en inspiratie aan Nederlandstaligen die (willen) wonen in de Bourgogne. Het tijdschrift BZ verschijnt 4 x per jaar.

Premies voor milieuvriendelijker verwarmen

Heb je jouw hoofdverblijf in Frankrijk, is je woning minimaal 15 jaar oud en wil je energie besparende maatregelen nemen of milieuvriendelijker gaan verwarmen? Dan heeft de Franse overheid misschien een renovatiepremie voor je beschikbaar.

Wijnbouw in de Morvan onderzocht

Het Regionaal natuurpark van de Morvan heeft de eerste stappen gezet om de wijnbouw terug te brengen naar deze streek.

De grote wandeltocht naar Parijs

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen zijn vanuit alle hoeken van Frankrijk lange-afstandswandelingen naar Parijs gestart. In april zijn er diverse etappes in Bourgondië en iedereen mag meelopen.

Investering van € 100 miljoen in productie kleine kernreactoren Le Creusot

De in 2020 opgerichte startup Jimmy investeert € 100 miljoen in een nieuw bedrijf in Torcy, Le Creusot. Daar zullen, in serieproductie, kleine kernreactoren voor de industrie worden gemaakt. De staat heeft een recordsubsidie van € 32 miljoen toegezegd.

Regio investeert € 40,5 miljoen in water

Water wordt een speerpunt voor Bourgogne- Franche-Comté.  Op basis van een Plan Etat-Région, zal de regio hierin € 40,5 miljoen gaan investeren.

L’homme d’argile

In januari ging L’homme d’argile in première. Deze film zal iedereen aanspreken die iets heeft met de Bourgogne, en met de Morvan in het bijzonder.

Gegevens aanvullende zorgverzekeringen gelekt

De CNIL (Commission Nationale Informatique & Libertés) heeft in een persbericht laten weten dat in januari, via een computeraanval, gegevens van 33 miljoen verzekerden zijn gelekt.

Huizenmarkt

Laatste advertenties

Ziektekostenverzekering voor Nederlanders in Frankrijk
Kuiper internationale verhuizingen
La Cheville
Bourgondie Toerist
La Borne Creuse
Claud Elec 58