Center Parcs in Saône-et-Loire

‘Al sinds 2012 praten we over de oprichting van een Center Parcs project in de Saône-et-Loire,’ zegt Arnaud Montebourg, de toenmalige voorzitter van de Conseil général, die de interesse van de Pierre et Vacances Group in een dergelijk project in de streek aankondigde.

Het project is gepland op particuliere bosgrond in Rousset, Charolais. Het project vereist 86 hectare land, maar gebruikt daadwerkelijk slechts 40 hectare.
In juli 2014 werd een LOI (letter of intent) ondertekend tussen Pierre et Vacances, de regio Bourgogne en het departement Saône-et-Loire.
Het project in Rousset beoogt een middelgrote accomodatie te worden met 400 vakantiewoningen verdeeld over 3 of 4 blokken. De totale kosten van het project bedragen 170 miljoen. Ook een overdekt Aquadome is voorzien in de plannen. Dus ook dagtoerisme.

Van april tot september 2015 vond het publieke debat plaats.
Tijdens het publieke debat is een van de belangrijkste punten van kritiek van de tegenstanders van het Center Parcs du Rousset de investeringen die door de regio (8 miljoen euro) en het departement (7 miljoen) worden gedaan.

Voorstanders zien de kansen van meer toerisme voor de streek en voor de plaatselijke werkgelegenheid. Er wordt gesproken over 300 reguliere banen. En uiteraard de banen van de werknemers die aan het werk gaan gedurende de twee jaar van de bouw van het complex.

Vooralsnog zijn nog niet alle neuzen naar een kant gericht en is de start vertraagd. Ook de regionale herindeling Bourgogne-Franche Comté speelt hierin een rol.

De voorzitter van het departement Saône-et-Loire, Andre Accary, laat geen twijfel bestaan ​​over de uitvoering van het Center Parcs project in Rousset.
Hij heeft nu een ronde tafel gesprek aangevraagd met alle belanghebbenden.

 

Bron: lejsl 20160205