CHAPEAU!

Petje af voor Angeline Corre uit Ligny die hoeden maakt.

Na in 2014 kennis te hebben gemaakt met Martine Taupin en Jean-Charles Doyen uit Saint-Germain, die in Parijs exposeerden, besluit Angeline Corre zich in februari jl. kandidaat te stellen voor  de kerstmarkt op de Champs-Élysées.
Het selectiecomité laat haar in juni weten dat ze uitverkoren is voor deelname. Angeline geeft acte de présence op de grootse, Parijse kerstmarkt, die te bezoeken is van 13 november 2015 t/m 10 januari 2016. Daarmee is zij één van de 500 exposanten, waarvan er 35 zijn uitgekozen om het blazoen ‘made in France’ op te poetsen.

Het is voor de hoedenmaakster, die haar atelier heeft in de Brionnais, een sprookje dat uitkomt: “In Parijs ga ik proberen voor elke hoed een passend hoofd te vinden. Ik kan er nieuwe klanten aan overhouden en geïnteresseerde boetieks ontmoeten”.

Haar bekendheid in de ontwerperswereld krijgt nog een extra zetje in de rug door de televisie-uitzending ‘zone interdite’, die op 20 december a.s. op kanaal M6 zal worden uitgezonden.
Sébastien Girodon heeft met zijn filmploeg opnames gemaakt in haar atelier ‘Bulle de nine’ in Ligny. De voorbereidingen voor het vertrek naar Parijs en het inrichten van de kerstkraam aldaar, zijn in beeld gebracht.

Per maand vervaardigt Angeline zo’n 200 artikelen. Naast hoeden, sjaals, haarbanden, maakt ze ook wanten en accessoires voor kinderen. 1201 artikelen gaan mee naar Parijs.

Ellen van der Stam

Bron: lejsl20151112