Château de Bazoches gedurende vier dagen Château Perché

Château de Bazoches verandert begin juli in Château Perché. Van 6 tot en met 9 juli ontvangt het kasteel 6.500 bezoekers voor een festival dat de zintuigen moet ontwaken

Elke zomer wordt bij een kasteel in het midden van Frankrijk het festival Château Perché gehouden. Dit jaar gebeurt dat dus in Bazoches , in het noorden van de Morvan.
Het evenement wordt georganiseerd door Perchépolis, naar eigen zeggen “een familie zonder grenzen die in de Auvergne werd geboren om Europa en de wereld te omarmen”. Perchépolis beschrijft zichzelf als een “nooit eindigend laboratorium voor een betere manier van partyen”.

 

Het levenloze animeren

Doel van Château Perché is de zintuigen te ontwaken. Een meeslepend en interactief programma brengt lichaam en geest naar een hoger niveau.

Vanaf zes verschillende podia worden gedurende vier dagen heel veel concerten gegeven in allerlei stijlen waaronder house, EBM, downtempo, techno, trance, reggaeton, hip hop, en orchestra. Meer dan 350 artiesten uit allerlei landen treden op. Het zijn geen gevestigde sterren, maar de grote namen van morgen.

Château Perché is echter meer dan alleen muziek. Op het programma staan ook lichtshows, dans, theater, games, workshops, schilderen, beeldhouwen, zingen, yoga, debatten, solidariteit… Daarbij komen hedendaagse onderwerpen aan bod zoals gender, milieu en politiek.

Thema van Château Perché is dit jaar “Het levenloze animeren. De natuur omarmt z’n onvolmaaktheden.” Hiermee wordt het publiek aangespoord om na te denken over het ecosysteem.

Daarnaast is er elke dag een ander thema zoals de dans van de vuurplanten; 1.000 lichten chimaeren; en het luchtruim animeren. Iedereen wordt uitgenodigd om zich te kleden naar het thema van die dag.

 

In zeven uur uitverkocht

De bezoekers kamperen vier dagen lang ter plekke: tenten komen te staan op het grote veld bij het kasteel en camperbusjes op de parking.

Er zijn duidelijke gedragsregels gesteld. Château Perché wil iedereen een veilige omgeving zonder agressie bieden. Respect en voor elkaar zorgen, is er de norm. Het festival wil ook duurzaam zijn. Dus geen wegwerpplastic: iedereen moet z’n eigen mok meenemen. Verder is Château Perché helemaal vegetarisch. Vanuit diverse steden in Frankrijk worden bussen naar en van Bazoches ingezet voor een schoner vervoer van de mensen.

Het evenement is voor alle leeftijden, hoewel de meeste deelnemers tussen 25 en 35 jaar zijn. Volgens de persinformatie wordt deze editie, zoals altijd, “een festival met een queer en vrouwelijke sfeer, waar iedereen de beste versie van zichzelf belichaamt”.

De 6.500 toegangskaarten zijn allemaal al weg. Binnen zeven uur na de start van de kaartverkoop was Château Perché 2023 uitverkocht. Bij annuleringen kunnen er nog kaartjes beschikbaar komen via www.shotgun.live. Ze variëren in prijs van € 137 tot € 200 voor de vier dagen. Dat is exclusief een campingplaats of parkeerplek bij het kasteel.

 

Klik hier voor een video-impressie van een vorige editie van Château Perché.