Druivenoogst Bourgondië van start

De Mâconnais is afgelopen vrijdag, 25 augustus, gestart met de druivenoogst. De noordelijker gelegen wijnstreken van Bourgondië zullen in de komende weken volgen.

Het dagblad Le Journal du Saône-et-Loire meldde dat ‘s ochtends, na een flinke bui, 500 plukkers aan de slag zijn gegaan voor de Coöperatieve Cave van Lugny.

De seizoenswerkers zullen naar verwachting negen dagen nodig hebben om alle druiven binnen te halen voor de 200 domeinen die zijn aangesloten bij de coöperatie. Het gaat om een gebied van 1.300 hectaren in het zuiden van Bourgondië.

De druiven voor de Crémants de Bourgogne zijn altijd als eerste aan de beurt. Voor mousserende wijnen hebben de vruchten immers wat meer aciditeit nodig dan voor stille wijnen.

Er is voorgeschreven dat ze, voor de Crémants de Bourgogne, met de hand worden geplukt zodat ze onbeschadigd in de druivenpers komen. Voor stille witte wijnen is machinaal oogsten wel toegestaan.  De druiven voor de rode wijnen worden in dit gebied eveneens handmatig geoogst.

 

Tekst: Myra Prinsen
Foto: ©DSL 71 – Nègre Hervé