En als de postbode nu eens uw brood komt bezorgen?

Vertaald uit FR naar NL

De inwoners van Guérigny, Saint-Aubin-les-Forges, Saint-Martin-d’Heuille, Urzy en Vaux d’Amognes kunnen brood laten bezorgen door hun postbode.

Brood gebracht door de postbode
‘La Poste’ zal vanaf maandag 17 september aan alle inwoners van het gebied rond Guérigny brood thuis gaan bezorgen, zoals reeds het geval is in de regio Saint-Pierre-le-Moûtier.
Een zegen voor La Poste, dat volgens Pascal Charetier, directeur van het distributiecentrum van Nevers/Varennes-Vauzelles, “op zoek is naar nieuwe diensten om de gestage daling van de postbestelling te compenseren”.

Milieuvriendelijke papieren zak
Voor Jean-Pierre Château is het “een goed antwoord op de angst van de bevolking, terwijl het de economische activiteiten van La Poste in dit gebied versterkt”.
Bakker Binet, die van plan was om te stoppen met deze activiteit omdat hij er geen brood meer in zag, zal de baguettes blijven leveren (uitsluitend brood zal nog bezorgd worden). Hij zal het brood in milieuvriendelijke papieren zakken verpakken en in tweeën snijden zodat ze in de brievenbus passen. Het brood zal afzonderlijk van de post worden vervoerd in de auto van de postbode.

Pascal Charetier heeft een nieuw schema van postbestelling opgesteld, zodat de broden vóór de middag bezorgd kunnen worden.

Werkwijze
Levering: elke dag, behalve op zon- en feestdagen.
Inschrijving bij de postbode of telefonisch op 06.63.36.61.80 (dit nummer moet ook gebeld worden als er afgezien wordt van bestelling of als er een wijziging plaatsvindt).
Prijzen: € 1,35 voor een stokbrood, € 2,10 voor twee baguettes (deze prijzen zijn inclusief bezorgingskosten).
Aan het eind van de maand moet er bij de postbode afgerekend worden. (cheque of contant)

Aart Sierksma

Bron: ljdc, Et si votre facteur venait vous livrer votre pain, directement dans la boîte aux lettres? [ ]