Het gezondheidscentrum van Autun breidt de zorgverlening uit

Vertaald uit FR naar NL

Het centrum, geopend in januari 2015, verwelkomt vanaf 1 oktober een nieuwe KNO-arts en een gynaecoloog
‘Hier in Autun hoop ik op een andere manier te kunnen werken als in Nederland. Daar bepaalt de verzekering wat ik aan zorg mag bieden. Hier wil ik samen met mijn patiënten uitzoeken wat de juiste behandelende strategie is,’ zegt Dr. Tjiauw Hok Marinus Tan (KNO-arts).
Het gezondheidscentrum heeft op dit moment zes specialisten in dienst: een podoloog, een klinisch psycholoog en een fulltime logopedist, twee allergiespecialisten (dinsdag en donderdag) en een gynaecoloog, die een halve week werkt.
Dr. Marie-Hélène Ganesco, die momenteel haar tijd tussen de Puy-de-Dôme en de Saône-et-Loire verdeelt, wil deze maand nog haar werkzaamheden in Clermont-Ferrand staken om zich volledig te wijden aan haar taken in Autun. ‘Ik ben erg gemotiveerd om hier te komen werken door de warme ontvangst, de kwaliteit van het centrum en de kansen op uitbreiding in de toekomst.’
Het centrum is nog op zoek naar een dermatoloog, een reumatoloog, een oogarts en een psychiater. De komende tijd zullen er nog veel nieuwe specialisten nodig zijn, omdat  veel artsen met pensioen zullen gaan en de vergrijzende bevolking  om speciale zorg zal blijven vragen.

Aart Sierksma
Bron : lejsl 4 okt 2016, La Maison des spécialistes de santé agrandit son offre de soins [Myriam Henri]

424 keer bekeken