Honderdtwintig oplaadpunten voor elektrische auto’s

Vertaald uit FR naar NL

Een samenwerkingsverband tussen de departementale energie-unie van de Yonne (SDEY) en twee bedrijven (SPIE en Hubject) maakt het mogelijk om 120 laadstations voor elektrische voortuigen te plaatsen. Het doel is duidelijk: maximale toegankelijkheid bieden voor alle Europese bestuurders van elektrische auto’s.

Een bijdrage aan het aantrekkelijk maken van de Yonne
Een geweldig initiatief van de ‘SDEY’ dat zichzelf, als eerste energienetwerk, hiermee op de kaart zet om deel te nemen aan een landelijk netwerk voor elektrische auto’s.
“In de Yonne geloven we in innovatie voor duurzame mobiliteit en in Europese integratie. We willen een open Europees netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Alle landen en regio’s, waaronder de Bourgogne, moeten bereikbaar worden voor bestuurders van elektrische auto’s,” zegt Jean-Noël Loury (voorzitter van de SDEY). De meewerkende bedrijven verwelkomen deze nieuwe activiteit. “Het laden bij één van onze oplaadpunten is net zo eenvoudig als een traditionele tankbeurt”, zegt Daniel Beaubouchez, hoofd van ‘Spie CityNetworks’. Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen de oplaadpunten in de Yonne nu makkelijk vinden dankzij het platform ‘eRoaming d’Hubject’, dat de exploitanten van laadstations met elkaar verbindt.

Van Gibraltar tot Stockholm
oplaadpuntenJean-Noel Loury twijfelt er niet aan: “Al deze vorderingen zullen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van ons departement. We voeren nu gelijktijdig allerlei verschillende werkzaamheden uit. Denk bijvoorbeeld ook aan de installatie van nieuwe masten voor mobiele telefonie, die er voor gaan zorgen dat je overal in de Yonne gebruik kunt maken van je mobiele telefoon. Met de installatie van het netwerk van oplaadstations wordt de Yonne weer iets aantrekkelijker voor buitenlandse toeristen. ‘Hubject’ is een Duits bedrijf dat al vele andere Europese landen heeft uitgerust. Het idee is dat we van Gibraltar naar Stockholm kunnen reizen in een elektrische auto en overal onze accu opnieuw kunnen laden, zodra dat nodig is. Het bedrijf zal ons ook online precieze gegevens gaan verstrekken die we nog niet hebben. Waar is het dichtstbijzijnde oplaadpunt, hoe lang duurt het opladen bij dit station, enzovoorts.”

Aart Sierksma

Bron: l’yr, Voitures électriques : 120 bornes de recharges ouvertes aux conducteurs européens dans l’Yonne [Antonin Bisson]