Schitterend familiehuis met vele mogelijkheden

Op de Bourg van Ternant staat een prachtig familiehuis (uit 1848) dat ooit het oude stadhuis annex school omvatte. Na een grondige renovatie zijn het een grote woning (bewoonbaar oppervlak 137m2) en een kleine woning (73m2) die onderling met elkaar in verbinding staan zowel intern als extern. De huizen kunnen gezamenlijk of apart bewoond worden. Een ander mogelijkheid is om één of beide huizen als vakantiewoning te verhuren.

De grote woning heeft een woonkamer van 50m2 met open keuken, aparte badkamer en apart toilet, hoog balken plafond (3 meter) en tomettes op de vloer. Een schuifpui naar het overdekte terras en een houtkachel voor de verwarming en een boiler voor het warme water. Een originele eikenhouten trap leidt naar de bovenverdieping waar zich 4 ruime slaapkamers, 2 ruime hallen, een badkamer met douche, een apart toilet en een boiler bevinden. De prachtige eiken balken zijn vrij gehouden bij de renovatie en zorgen voor een unieke sfeer.

De kleine woning bestaat uit een lange, brede gang, zitkamer met houtkachel, een volledig ingerichte keuken met prachtig fornuis en een houtkachel. Naast de keuken is de eetkamer. Naast de badkamer bevindt zich een aparte hoek voor de wasmachine, de zeer ruime badkamer heeft een douche, toilet en een mooie wastafelcombinatie.

Onder het huis zit een prachtige gewelfde kelder ingericht als een gezellig wijnproeflokaal, daarnaast bevindt zicht een bergkelder waar onder andere de boiler staat.

Het gehele pand heeft dubbele beglazing in hardhouten sponningen. De tuin (2.000m2) is zeer ruim met een stenen schuurtje en een houten chalet opbergruimte. Bij het geheel horen 2 percelen bos met een totale oppervlakte van 3320m2.

Plaats: Ternant

Grondoppervlak: 2808m2

Prijs: € 140.000

Aantal kamers 9, waarvan 5 slaapkamers

Badkamers 3

WC 3

Bouwjaar 1848

 

Dit huis is te via

Geplaats door:

Schitterend familiehuis met vele mogelijkheden