Rendez-Vous Irène Némirovsky

 

Storm in juni Deze Rendez-Vous is literair van aard: ‘Storm in juni’ van Irène Némirovsky lezen. De oorspronkelijke titel is Suite française (bekroond met de Prix Renaudot). En vervolgens in de zomer met de lezers op een afgesproken tijd en plaats samenkomen en een wandeling maken in de omgeving van het dorp waar het verhaal zich afspeelde.

De Oekraïens-Franse schrijfster Irène Némirovsky debuteerde in 1926 met de roman Le malentendu (Het misverstand) en groeide uit tot een van de succesvolste schrijfsters in het Frankrijk van het interbellum. Vanwege haar Joodse achtergrond werd ze in 1942 gearresteerd, waarna ze in de ziekenbarak van Auschwitz overleed.

Suite francaise

Haar twee dochters, ontdekten in de jaren ’90 in een koffer die ze jarenlang met zich hadden meegezeuld, een nog onbekend manuscript van haar, een tekst die twee delen hadden moeten worden in de vijfdelige serie Suite française.
In het eerste deel van het boek beschrijft ze een indrukwekkend tijdsbeeld van de uittocht uit Parijs aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. En in het tweede gedeelte, Dolce, volgt ze het reilen en zeilen van een door de Duitsers bezet Frans (Bourgondisch) dorp in 1942. Het boek werd in 2004 bekroond met de Prix Renaudot, de eerste keer voor een postuum uitgegeven werk.

Reserveren

U kunt hier inschrijven. Er is nog geen datum gepland. Bij voldoende belangstelling wordt de datum geprikt en dan met u gecommuniceerd.


273 keer bekeken