LUNCHEN OP NIVEAU

Tussen de middag uit eten gaan in een 3 sterren restaurant, is niet voor elke portemonnee weg gelegd. Zo zou je tenminste kunnen denken.
Echter, sinds 2009 is het initiatief ‘lunch nationaal’ geboren. En is het “déjeuner Nationale 6” ook dit jaar niet meer weg te denken in het voedselaanbod van Relais Bernard Loiseau te Saulieu.

Hoofd Marketing, Bérangère Loiseau, bevestigt dat het concept totaal is geïncorporeerd in de bedrijfsvoering. “Maar, niet elke liefhebber van de betere keuken is noodzakelijkerwijs op de hoogte dat gastronomisch tafelen in een 3 sterren établissement voor een relatief gering bedrag mogelijk is.”
Het menu, dat bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht (vis, vlees of gevogelte) en nagerecht, wordt uitgeserveerd voor 70 euro –(helaas) zonder wijn- van donderdag tot maandag, het hele jaar door, met uitzondering van Pasen.

Chefkok, Patrick Berton, werkzaam in Saulieu sinds 1982, zwaait vanaf 2003 de scepter in de keuken. Hij voegt aan de woorden van de Marketeerster toe: “Het is te doen gebruikelijk dat we klanten, die voor dit arrangement kiezen, op eenzelfde correcte wijze ontvangen als andere gasten. Ook de bereidingswijze van de gerechten zal met uiterste precisie gepaard gaan.
Alhoewel de mensen geen truffel of foie gras te eten zullen krijgen, is de intentie aanwezig om met kwaliteitsproducten het beste op tafel te zetten. De producten betrekken we doorgaans uit de naaste omgeving. Het werken met lokale ingrediënten toont onze loyaliteit aan de regio en het is de bedoeling dat het gebruikmaken van streekproducten de mensen uit de regio aanmoedigt om bij ons te reserveren.”

Halverwege Parijs en Lyon lijkt dus een paradijslijk smulhoekje te bestaan, waar fijnproevers zich –voor een ‘habbekrats’- kunnen komen verlustigen.

Ellen van der Stam
Bron: lejsl20151204

338 keer bekeken