Na Levis nu Poil aan de beurt voor publiciteitsstunt

Een minder bekende Franse kledingproducent deelde in maart 500 herenspijkerbroeken uit in Levis, een dorpje in de Puisaye (Yonne). Slogan was dat men dit concurrerende jeansmerk zelfs in Levis droeg. Nu is een nieuwe publiciteitsstunt aangekondigd voor zaterdag 23 september. Dit keer in het zuiden van de Morvan, in het dorpje Poil (Nièvre).

Volgens de campagne van de fabrikant draagt men diens kleding zelfs “à poil” (naakt). Ook worden er in de publiciteit andere woordspelingen gebruikt met de plaatsnaam. Zo is het merk bijvoorbeeld “pile poil, là où il le faut” (precies waar het moet zijn).

De aankondiging van de actie zou enkel in de omgeving van Poil gebeuren, maar is nu landelijk gegaan. In het dagblad, Le Journal du Centre, sprak de burgemeester zijn zorg uit over een massale toestroom van belangstellenden. Het dorpje kan geen duizenden bezoekers aan.

’s Middags om 14.00 uur wordt er een kledingmarkt gehouden het Place de l’Eglise Saint-Romain. De fabrikant heeft toegezegd alles in goede banen te leiden en belooft dat iedereen een outfit voor de rentrée kan vinden. Het aantal kledingstukken wordt gelimiteerd op drie per persoon. Ook zou er weer een en ander gratis worden uitgedeeld.

 

Foto: ©Nièvre Attractive
Tekst: Myra PRINSEN