Een nieuwe gids voor musea en ander cultureel erfgoed

Vertaald uit FR naar NL

Museum Rolin

Iedereen kent wel het rijke historische en culturele erfgoed van Autun. De directie van ‘des musées et du patrimoine’, onder leiding van Agathe Legros wil meer bekendheid geven aan de activiteiten die verband houden met het erfgoed van Autun. “Tot nu toe hadden we geen echt programma, behalve ‘Sortir en Autunois’ of ‘le Guide de l’été’. En toch zijn er veel evenementen die betrekking hebben op het culturele erfgoed van Autun,” zegt Agathe Legros. Vandaar de presentatie van een nieuwe gids. Dit document is bedoeld om het nieuws over de musea en dergelijke bekendheid te geven, zoals allerlei zomerse evenementen. De programmering houdt rekening met de diversiteit van het publiek. Het is bedoeld voor zowel beginners als voor ervaren bezoekers, voor jong en voor oud.

Innovatie
In het eerste nummer staan twee tentoonstellingen, waaronder die van het museum Rolin, ‘De wonderlijke verzoeking van Eva’. Bladerend door de gids zal de geïnteresseerde alle andere activiteiten van het museum Rolin, inclusief het nieuwe zomerprogramma, ontdekken.

In de catalogus wordt de bezoeker ook gewezen op de mogelijkheid om gebruik te maken van de loungeruimte. Het idee is om hier in een lekkere stoel te gaan luisteren naar een gids die vertelt over Autun. Het verhaal betreft twee locaties: La place du Champ-de-Mars en de kathedraal Saint-Lazare. Een ander nieuwtje deze zomer zijn de shuttles. Eén brengt de toeristen naar de Gallo-Romeinse vindplaatsen van hun keuze en de andere verzorgd georganiseerde bezoeken onder leiding van een gids. Deze shuttle service is begonnen op 11 juli.

Aart Sierksma

Bron: lejsl, Un guide pour suivre l’actualité des musées et du patrimoine [Michel Sookhoo]