Paris-Nice

Paris-Nice in maart in Bourgondië

De wielerrace Paris-Nice, waar zo’n 160 renners en 22 teams uit allerlei landen aan meedoen, is in maart twee dagen in Bourgondië.

5 maart Auxerre

In Auxerre wordt op dinsdag 5 maart een tijdrit van 26,9 kilometer gehouden. De renners vertrekken vanaf 14.15 uur bij Abbé-Deschamps (2 Route de Vaux), het stadion van voetbalclub AJ Auxerre. Ze rijden zuidwaarts naar Vaux, Jussy en de Côte de Jussy om vervolgens via Gy-l’Evêque en Vallan weer terug te keren naar Auxerre. De finish is op het Place de l’Arquebuse in het centrum van de stad.

6 maart Chalon-sur-Saône

Op woensdag 6 maart is het de beurt aan Chalon-sur-Saône. Rond 11.00 uur verzamelen de wielerteams zich op de Quai Gambetta voor de start van de vierde etappe. Publiek is van harte welkom om hen aan te moedigen. Die dag zullen de renners 183 kilometer afleggen naar Mont-Brouilly in de Beaujolais (Rhône). Vanuit Chalon-sur-Saône loopt het parcours via Montagny-lès-Buxy, over de Côte du Mont-Saint-Vincent naar Cluny, om dan Bourgondië te verlaten richting de Col de Boubon.

Paris-Nice is niet de enige belangrijke wielerrace die dit jaar in Bourgondië wordt gehouden. Van 4 tot en met 6 juli is hier ook de Tour de France.

 

Tekst: Myra PRINSEN
Foto: dank aan de gemeente Auxerre