Repair Cafe

Het Repair Café in Auxerre

Vertaald uit FR naar NL

Een kapot object opnieuw tot leven brengen. In Auxerre bestaat al een half jaar een reparatiecafé. Een werkplaats om afval te beperken.
Het is een concept dat het goed doet: repareren in plaats van weggooien. Het idee van het Repair Café duikt overal op in de wereld in de afgelopen jaren en nu ook In Frankrijk. In de Yonne, in Auxerre, ontstond het café in januari 2016 uit een gemeenschappelijke samenwerking tussen la Jeune Chambre Économique d’Auxerre (JCE), dat het project financieel draagt, en het FabLab (Atelier des Beaux Boulons).Repair CafeEnkele cijfers:

  • 1 Het enige reparatiecafé in de Yonne staat in Auxerre.
  • 4 Het aantal vrijwilligers dat aanwezig was bij de start van de eerste reparatiewerkplaats. Op dit moment zijn er vijftien werknemers.
  • 160 Het aantal bezoekers tijdens de eerste tien openingsdagen.
  • 178 Het aantal aangeboden objecten sinds de start. 59 artikelen zijn gerepareerd, 61 nagekeken en 58 objecten konden de prullenbak in.
  • 1.189 Is het aantal bestaande reparatiecafés in de wereld. In Frankrijk werd het concept gelanceerd in april 2013 in Vauréal (Val d’Oise), Parijs en Nice.

Het concept

Het idee van het Repair Café is geboren in Amsterdam in 2009. In 2010 werd de ‘Repair Café Foundation’ opgericht. Het ondersteunt lokale groepen over de hele wereld die hun eigen reparatiewerkplaats willen starten.

Contact
Voor nieuws over het Repair Café Auxerre kun je hun Facebook-pagina bezoeken: RepairCaféAuxerre.

Aart Sierksma

Bron: l’yr, Six mois après, les chiffres du Repair café [ ]