Wolf of geen wolf in de Nièvre?

Vertaald uit FR naar NL

Na de aanval op een aantal kuddes in de Bazois probeert Sylvie Cardona het één en ander te ontrafelen. Sylvie Cardona is vicevoorzitter van de vereniging voor de bescherming van bedreigde diersoorten ‘Aves France’. Ze heeft zich gespecialiseerd in het gedrag van wolven.

Hebben we hier te maken met een wolf?
“Persoonlijk denk ik dat het moeilijk is om precies te bepalen of een schaap is gedood door een grote hondachtige of door een wolf. Ik vind dat we eerst de analyse van de gevonden haren en de ontlasting moeten afwachten. Niemand kan aan de hand van de foto van de beveiligingscamera voor 100 % beweren dat het hier om een wolf gaat. Misschien was het een grote Duitse herder of een Tsjechische wolfshond. Moeilijk te zeggen. Een aantal jaren terug dacht men wolven in de Auvergne gezien te hebben. Uiteindelijk waren dat Tsjechische wolfshonden”.

De schapen in Chougny zijn aangevallen in de nek en verder intact gelaten

“Honden hebben de neiging om overal te bijten net als wolven trouwens. Maar wat ik raadselachtig vind, is dat het dier het vlees niet heeft aangeraakt. Als algemene regel geldt: honden vallen aan voor het spel, in tegenstelling tot de wolf die zijn prooi kiest voor voedsel. Misschien werd hij gestoord?”

Aart Sierksma
Bron: lejdc, Après l’attaque dans le Bazois, décryptage : « Le loup n’attaque pas l’Homme »