Bridge

Is  er in de Morvan een bridge club of bestaat er een groep  die dit kaartspel spelen ?

Ik zou mij daarbij graag willen  aansluiten.

Reactie graag op
devriesfrankrijk@gmail.com of telefoon 033386333412 0033619735963

PERSBERICHT Vera Beths stuurt jong talent naar de Bourgogne

Gastoptreden van vioolvirtuoos Vera Beths op het Kamergalerie-Nieuwjaarsconcert op 7 januari in het MCO te Hilversum.

 

Op zondag 7 januari 2018 geeft vioolvirtuoos Vera Beths met een gastoptreden bij het Kamergalerie-Benefietconcert in het MCO in Hilversum het startsein voor de Franse concerttournee van vier jonge ambitieuze muzikale ensembles.

 

Vera Beths heeft in haar indrukwekkende carrière als uitvoerend musicus vele jonge talenten geïnspireerd. Met haar komst naar het Kamergalerie-Benefietconcert wil zij onderschrijven hoe belangrijk het voor een muzikale loopbaan is om internationaal podiumervaring op te doen. Met de opbrengst van het Benefiet concert wordt een muziektournee april 2018 in de Bourgogne voor 14 jonge musici mogelijk gemaakt.

 

Naar Frankrijk

De vier klassieke muziekensembles die zijn geselecteerd voor de Kamergalerie-muziektournee april 2018 in de Franse Bourgogne zijn allen vertegenwoordigd op het Benefietconcert in Hilversum. De volgende ensembles spelen: het Animato strijkkwartet (winnaar van het Kersjes Fonds strijkkwartetstipendium 2017), Sterre Kooi & Florian Verweij (zang en piano), Ben Weishaupt (piano), het Dostojevski strijkkwartet en Elise Besemer (viool prinsengracht festival 2017). Een greep uit het programma:

  • When I Am Laid In Earth uit Dido and Aeneas van Purcell
  • Ravel – strijkkwartet in F. deel 1 Allegro mod + deel 2 Assez viv- Tres Rythmé
  • Debussy: Prelude nr. 5 : Bruyères
  • Poulenc: Novelette nr. 3 in E minor/sur un thème de Manuel de Falla
  • Hayden strijkkwartet Op. 20 No.5.

 

In de pauze kunnen de bezoekers zich verpozen in ‘Une Petite Galerie’, met werk van Nederlandse beeldend kunstenaars (velen uit Hilversum) die afgelopen zomer bij de Kamergalerie in de Bourgogne exposeerden. Onder hen: Dirk Sierksma, Giel Clijsters, Carla Kleekamp, Hazel Ling, Christie Rusche.

 

Het concert begint op 7 januari om 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.mcogebouw.nl en kosten 25,- euro.

 

De Kamergalerie

Stichting ‘De Kamergalerie’ is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Wim Oudejans en Angelique Otten. Zij willen musici en beeldend kunstenaars in de gelegenheid stellen hun publiek en netwerk uit te breiden via podia in het buitenland. Angelique: “Kunst moet. Dat gezegde nemen wij heel letterlijk. Contacten leggen in het buitenland is voor beginnende kunstenaars, hoe succesvol ook, nog steeds moeilijk. Er zijn niet of nauwelijks subsidiegevers of organisaties die talentpromotie buiten Nederland begeleiden. In die lacune werken wij. We gebruiken ons eigen professionele netwerk en onze persoonlijke creativiteit om jong talent zo’n springplank te bieden. Het Nieuwjaarsconcert in Hilversum is daar een goed voorbeeld van. De bezoekers zullen beslist beamen dat onze musici hun en onze steun verdienen.”

 

Info en contact

Meer informatie over het Benefiet-Nieuwjaarsconcert en over De Kamergalerie vindt u op www.dekamergalerie.nl en op www.mcogebouw.nl. Contactpersoon is Angelique Otten.

 

7 januari het Benefiet-Nieuwjaarsconcert, een leuke manier om uw Frans/Nederlandse contacten op een muzikale manier te ontmoeten.

Stichting ‘de Kamergalerie’ werkt zonder overheidssubsidie en kan dit belangrijke werk ter promotie van kunst voor een breed publiek alleen verrichten dankzij giften, donaties en/of opbrengsten uit acties zoals benefietconcerten.