Alle medewerkers van Bourgondische Zaken

Saskia Relker

Saskia Relker

Hoofdredacteur

Het was altijd mijn droom om buitenaf te wonen met voldoende grond voor paarden bij huis. In Frankrijk werd deze droom werkelijkheid. Sinds 2011 woon ik in Bourgondië. Na mijn studie in Groningen werkte ik o.m. als zelfstandig innovatieconsultant. Vanaf 1 januari 2019 ben ik hoofdredacteur van Bourgondische Zaken.

Ida Boelema

Ida Boelema

Redacteur

Ik schrijf over kunst en design. Een paar jaar geleden kochten we een vakantiehuisje in de Morvan. Als studente kunstgeschiedenis raakte ik ooit gecharmeerd van de romaanse kunst in Bourgondië. Uiteindelijk koos ik toch voor de moderne kunst. Ook daarin valt hier in de omgeving veel te beleven. De lezer laat ik graag meegenieten van mijn culturele ontdekkingen.

Jeroen de Bruin

Jeroen de Bruin

Vice-voorzitter

Jeroen de Bruin, onze nieuwe vice-voorzitter. Jeroen woont al ruim 19 jaar in de Morvan heeft kennis als marketingadviseur, werkte als jeugdcoach en nu als freelance trainer bij de Baak maar is vooral levenskunstenaar.

Marianne Claus

Marianne Claus

Redacteur / penningmeester

Naast de bestuursfunctie als penningmeester van de vereniging, schrijf ik regelmatig artikelen. Ik lever graag in brede zin een kritisch informatieve bijdrage aan het wonen en werken in de Bourgogne. Dankzij mijn werk via Passe Partout ben ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen en administratieve problemen in dit mooi Franse land.

Brigit Darlang

Brigit Darlang

Eindredacteur

Mijn naam is Brigit Darlang. Ik ben vanaf het eerste nummer betrokken bij BZ. Ik schrijf artikelen en verricht redactionele werkzaamheden. Door mijn brede belangstelling zijn die artikelen zeer divers: natuur, geschiedenis en onderwerpen met een sociologisch perspectief. En dit alles in de ruimste zin des woords.

Bert Dijksman

Bert Dijksman

Redacteur

Geboren in 1948, in het schone Limburg, onder de rook van de Staatsmijnen. Alhoewel misschien toch niet zo schoon toentertijd. Na een studie geologie in Utrecht ben ik voor Shell gaan werken en hebben mijn vrouw en ik, aanvankelijk vergezeld door onze zoon, in vele landen gewerkt. In 1999 hebben we een huis in Beaune gekocht, waar we sindsdien in wonen.

Luda Dorresteijn

Luda Dorresteijn

Redacteur

In 2000 ben ik naar Dun-les-Places verhuisd, met medeneming van mijn werk; ik vertaal Engelse literatuur. Als nieuwe activiteit kwam de verhuur van een gîte erbij.
Ik vind het fijn om af en toe te kunnen schrijven over zaken die hier spelen.

Marijke Groothuis

Marijke Groothuis

Eindcorrectie

Sinds 2012 verdelen mijn man en ik onze tijd tussen het rustgevende boerenleven in de Morvan en het dynamische stadse leven in Den Haag. Voor ons een prima combinatie. Lang geleden deed ik bureauredactioneel werk bij Wolters-Noordhoff in Groningen. Sindsdien heb ik een getraind oog voor typefouten of een onevenwichtige opmaak. Leuk om met die blik alle interessante verhalen van BZ redacteuren onder ogen te krijgen.

Kim ter Heege

Kim ter Heege

Redacteur

Sinds eind 2012 woon ik in de Morvan en ben inmiddels een Franse vriend, kind en huis rijker. Ik werk als agent commercial voor een makelaarskantoor wat mij enorm goed bevalt. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om te fotograferen; verlaten panden zijn favoriet.
Ik schrijf graag over waarom ik hier zo graag woon als ‘jongere’ en doe dat met veel plezier; ook voor BZ!

Henk van Ingen

Henk van Ingen

Redacteur

Ik ben 49 jaar, journalist en woon in Bavel, Noord-Brabant. Getrouwd met Margot en heb drie kinderen.
Ik werk als redacteur voor het ANP, projectleider bij Omroep Brabant en freelancer voor BN De Stem. Ook doe ik historisch onderzoek. Afgelopen jaar heb ik Dagboek van de Bevrijding gemaakt, een serie van 36 verhalen over de bevrijding van West-Brabant. Verschenen in BN De Stem en inmiddels in boekvorm uitgekomen. Twee jaar geleden kochten wij een huis en een gîte in Lormes. Dit gebied heeft ons hart gestolen.

Joost Kubbe

Joost Kubbe

Redacteur

Ik ben al 40 jaar (1976-2016) “Thuis in Frankrijk” en actief in de Franse onroerend goed markt.
Makelaar en expert taxateur Frans o.g. Aan- en verkoop adviezen, voorlichting over Frans fiscaal o.g.- en erfrecht.
Belicht alle kanten van de Franse onroerend goed praktijk en de gevolgen daarvan en schrijf daar regelmatig over in BZ,

Floor Nusink

Floor Nusink

Redacteur

In april 2017 ben ik met mijn gezin in Frankrijk gaan wonen en werken. Inmiddels hebben we Domaine de la Gagère, een naturistencamping, overgenomen. Voordat we naar Frankrijk verhuisden werkte ik als kennismanager bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2014 schrijf ik blogs en recent mijn eerste roman. Voor BZ schrijf ik over onderwerpen die mij interesseren.

Myra Prinsen

Myra Prinsen

Redacteur

Al meer dan 20 jaar probeer ik zoveel mogelijk tijd in Bourgondië door te brengen en inmiddels woon ik hier een deel van het jaar. Na mijn studie Journalistiek heb ik vooral in communicatiefuncties in het bedrijfsleven gewerkt. Tegenwoordig ben ik freelancer. Teksten schrijven ligt me het beste. En geen leuker onderwerp om over te schrijven dan Bourgondië. Daarnaast schrijf ik veel voor de website www.BourgondieToerist.nl.

Ida Rouwenhorst

Ida Rouwenhorst

Redacteur

Ik heb een aantal jaren Nederlands gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. En ben afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie als grafisch vormgever. Jong adept van digitale technieken en later internet. Heb altijd in het vak gewerkt voornamelijk in mijn eigen bedrijf, en daarnaast menig cursus gegeven over typografie & lay-out en webdesign. Ik ben hoofdredacteur geworden in 2015 en gaf het stokje in 2019 door aan Saskia Relker.

Brigitte de Sainte Croix

Brigitte de Sainte Croix

Redacteur

Na een verblijf van meer dan twintig jaar in Nederland waarin ik met veel plezier gewerkt heb in ‘t onderwijs o.a. bij het Franse Instituut Maison Descartes in Amsterdam en de Europese school in Bergen (NH), leef ik nu met nog een voet daar en een hier in Frankrijk.
Ik schrijf graag over culturele verschillen en benaderingen en hoop die nog lang te kunnen uitwisselen via het magazine BZ.

Lenette Schuijt

Lenette Schuijt

Redacteur

Ik ben organisatiekundige en heb een bureau voor leiderschapsontwikkeling en organisatieadvies. Ik schreef verschillende boeken, waaronder De Bourgogne. Meer dan wijn en het goede leven (2019) Sinds 2000 woon ik afwisselend in de Bourgogne en in Amersfoort.

Aart Sierksma

Aart Sierksma

Redacteur web

Mijn naam is Aart Sierksma. Van mijn hand verschijnen iedere week artikeltjes uit de regionale kranten op de website van BZ.

Anne van der Straaten

Anne van der Straaten

Redacteur / eindcorrectie

Sinds 2005 woon ik met veel plezier in Villapourçon. Als wandelliefhebber beschrijf ik tochten in de Morvan, als tolk/vertaler schrijf ik over alles wat ik in mijn vak tegenkom en als aanhanger van een nuchter soort spiritualiteit over mijn pad van persoonlijke ontwikkeling.

Elsa Telder

Elsa Telder

Redacteur web / secretaris

Ik ben 60-plusser en ik heb (zoals de meeste mensen van mijn leeftijd) heel wat levenservaring opgedaan op allerlei terrein. Eén daarvan is besturen bij stichtingen en verenigingen, meestal in de rol van secretaris. De laatste jaren was ik secretaris bij de Club du Morvan en nu secretaris bij Bourgondische Zaken.

.

Henk Tepper

Henk Tepper

Redacteur / Golftoernooi

Ik ben gepensioneerd organisatieadviseur, kom uit Nijmegen en woon sinds 2009 in La Nocle-Maulaix. Ik lever bescheiden redactionele bijdragen voor het blad BZ.
Ik ben betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse BZ-golftoernooi in Bourbon-Lancy.
Hobbies: kunst, koken en golf.

Pascale van Tongeren

Pascale van Tongeren

Redacteur/ eindredacteur

Pascale is redacteur en eindredacteur voor Bourgondische Zaken.