Alle medewerkers van Bourgondische Zaken

Saskia Relker

Saskia Relker

Hoofdredacteur

Het was altijd mijn droom om buitenaf te wonen met voldoende grond voor paarden bij huis. In Frankrijk werd deze droom werkelijkheid. Sinds 2011 woon ik in de Bourgogne. Na een studie communicatiekunde in Groningen werkte ik o.m. als zelfstandig adviseur.conceptontwikkeling en innovatie. Vanaf 1 januari 2019 ben ik hoofdredacteur van Bourgondische Zaken.

Ida Boelema

Ida Boelema

Redacteur

Ik schrijf over kunst en design. Een paar jaar geleden kochten we een vakantiehuisje in de Morvan. Als studente kunstgeschiedenis raakte ik ooit gecharmeerd van de romaanse kunst in Bourgondië. Uiteindelijk koos ik toch voor de moderne kunst. Ook daarin valt hier in de omgeving veel te beleven. De lezer laat ik graag meegenieten van mijn culturele ontdekkingen.

Irene ten Broecke

Irene ten Broecke

Redacteur

Wij wonen hier sinds 2011 en het leuke is dat er zoveel nieuwe dingen op mijn pad zijn gekomen. Ik doe aan toneel, zing en sta open voor alles wat uitdagend is.
Ik doe graag interviews omdat ik benieuwd ben naar het verhaal achter de mens en daar luister ik graag naar. Daarnaast bezoek ik graag een leuke stad om die ervaring te delen met anderen.

Aad Broersma

Aad Broersma

Redacteur

Mijn vrouw Rina en ik hebben in 1999 ons huis in Sermages gekocht. Sinds 2003 wonen wij vrijwel het hele jaar (behalve in de winter) in de Morvan.
Wij hebben voor Bourgondië als thuisbasis gekozen vanwege het harmonische karakter van het landschap en de ontspannen stijl van leven op het Franse platteland.
Ik heb een brede belangstelling, maar voor het leveren van een bijdrage aan Bourgondische Zaken zal het voornamelijk gaan om fotografie en beschrijvingen van de natuur, cultuur en steden in Bourgondië.

Marianne Claus

Marianne Claus

Redacteur

Naast de bestuursfunctie als penningmeester van de vereniging, schrijf ik regelmatig artikelen. Ik lever graag in brede zin een kritisch informatieve bijdrage aan het wonen en werken in de Bourgogne. Dankzij mijn werk via Passe Partout ben ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen en administratieve problemen in dit mooi Franse land.

Brigit Darlang

Brigit Darlang

Eindredacteur

Mijn naam is Brigit Darlang. Ik ben vanaf het eerste nummer betrokken bij BZ. Ik schrijf artikelen en verricht redactionele werkzaamheden. Door mijn brede belangstelling zijn die artikelen zeer divers: natuur, geschiedenis en onderwerpen met een sociologisch perspectief. En dit alles in de ruimste zin des woords.

Bert Dijksman

Bert Dijksman

Redacteur

Geboren in 1948, in het schone Limburg, onder de rook van de Staatsmijnen. Alhoewel misschien toch niet zo schoon toentertijd. In 1966 vertrokken naar Utrecht om aldaar geologie te gaan studeren. Mooie studie die mij naar vele uithoeken in Europa heeft gebracht. In 1972 ben ik getrouwd met Loes. Al spoedig werd de zoon geboren, die nu in Moskou woont met zijn vrouw en twee dochters. Na het afsluiten van de studie in 1977 ben ik voor Shell gaan werken en hebben mijn vrouw en ik, aanvankelijk vergezeld door onze zoon, in vele landen gewerkt. In 1999 hebben we een huis in Beaune gekocht, waar we sindsdien in wonen. Vanuit Beaune heb ik als consultant voor vele andere oliemaatschappijen gewerkt en doe dat nu nog, zei het slechts enkele dagen per maand. Al jaren drink ik graag een goed glas wijn. De jaren voor onze verhuizing naar de Bourgogne kwamen we er jaarlijks om wijn in te kopen vooral samen met de zoon en aanhang. Ben ik een kenner? Waarschijnlijk niet, genieten doe ik van een goed glas wijn, maar ik heb niet alles geproefd en vergeleken wat er aangeboden wordt.

Jean-Yves Duthel

Jean-Yves Duthel

Redacteur

Je suis né en Alsace, vit au Québec depuis 43 ans. Père de trois enfants, une fille, deux garçons. A essentiellement travaillé dans les relations publiques et les communications, tant au niveau québécois que canadien et international. Vit sa demie-retraite agréablement maintenant.

Jurriaan Geldermans

Jurriaan Geldermans

Vice-voorzitter/redacteur

Voor een bourgondiër in hart en lever is er maar één Walhalla: Bourgondië. Vandaar ook dat mijn vrouw Elly en ik in 2005 naar dit prachtige gebied verhuisden, om neer te strijken in de mooie Morvan. Daar bestieren we sindsdien het bescheiden landgoed Bellevue: een viertal gîtes voor vooral Hollandse en Belgische gasten, die we culinair verwennen. Waarmee we - 800 km van huis - terug zijn bij onze roots: immers, Elly werkte lange tijd als gastvrouw in verscheidene restaurants en zelf was ik ruim twintig jaar culinair redacteur voor uiteenlopende bladen. Dat ‘werk’ doe ik nu op bescheiden voet voor ‘BZ’, waarmee ik hoop onze landgenoten te verleiden tot regelmatige restaurantbezoekjes. Die zijn tenslotte heel goed voor de integratie van Les Hollandais in het Franse land. Waarvoor ik mij als vice-voorzitter van Bourgondische Zaken eveneens wil inzetten. Want luidt de missie niet: ‘Samen wonen, werken en genieten’?

Kim ter Heege

Kim ter Heege

Redacteur

Sinds eind 2012 woon ik in de Morvan en ben inmiddels een Franse vriend, kind en huis rijker. Ik werk als agent commercial voor een makelaarskantoor wat mij enorm goed bevalt. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om te fotograferen; verlaten panden zijn favoriet.
Ik schrijf graag over waarom ik hier zo graag woon als ‘jongere’ en doe dat met veel plezier; ook voor BZ!

Joost Kubbe

Joost Kubbe

Redacteur

Ik ben al 40 jaar (1976-2016) “Thuis in Frankrijk” en actief in de Franse onroerend goed markt.
Makelaar en expert taxateur Frans o.g. Aan- en verkoop adviezen, voorlichting over Frans fiscaal o.g.- en erfrecht.
Belicht alle kanten van de Franse onroerend goed praktijk en de gevolgen daarvan en schrijf daar regelmatig over in BZ,

Lucia Latenstein

Lucia Latenstein

Redacteur

Ik schrijf vooral over Tuinen. Ik woon sinds 2006 in Fontenille (commune de Brosses, l’Yonne). In 1998 begon ik met het ontwerpen van tuinen, wat uiteindelijk na het voltooien van de beroepsopleiding mijn beroep is geworden. Mijn passie is vaste planten.

Louise Roos

Louise Roos

Redacteur

“Voor mij is wonen in Bourgogne genieten van rust en ruimte. Naast wandelen en tuinieren vind ik het ook heerlijk om af en toe de sfeer te proeven van een voorstelling, boekenmarkt of muziekfestival in onze regio. Dat geeft mij op een prettige manier weer energie. En het is leuk om deze voor u uit te zoeken”.

Ida Rouwenhorst

Ida Rouwenhorst

Redacteur

Ik heb een aantal jaren Nederlands gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. En ben afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie als grafisch vormgever. Jong adept van digitale technieken en later internet. Heb altijd in het vak gewerkt voornamelijk in mijn eigen bedrijf, en daarnaast menig cursus gegeven over typografie & lay-out en webdesign.
Vanaf 2015 wilde ik meer in Frankrijk verblijven en meer ontdekken over andere dingen in leven en heelal. En toen kwam BZ op mijn pad. Ik ben hoofdredacteur geworden in 2015 en gaf het stokje in 2019 door aan Saskia Relker.
Het is inspirerend om Samen te werken aan BZ, en met elkaar te ontdekken hoe "rijk" het Bourgondische "landschap" in al zijn facetten is.

Brigitte de Sainte Croix

Brigitte de Sainte Croix

Redacteur

Na een verblijf van meer dan twintig jaar in Nederland waarin ik met veel plezier gewerkt heb in ‘t onderwijs o.a. bij het Franse Instituut Maison Descartes in Amsterdam en de Europese school in Bergen (NH), leef ik nu met nog een voet daar en een hier in Frankrijk.
Ik schrijf graag over culturele verschillen en benaderingen en hoop die nog lang te kunnen uitwisselen via het magazine BZ.

Aart Sierksma

Aart Sierksma

Redacteur web

Mijn naam is Aart Sierksma. Van mijn hand verschijnen iedere week artikeltjes uit de regionale kranten op de website van BZ.

Anne van der Straaten

Anne van der Straaten

Redacteur

Sinds 2005 woon ik met veel plezier in Villapourçon. Als wandelliefhebber beschrijf ik tochten in de Morvan, als tolk/vertaler schrijf ik over alles wat ik in mijn vak tegenkom en als aanhanger van een nuchter soort spiritualiteit over mijn pad van persoonlijke ontwikkeling.

Elsa Telder

Elsa Telder

Redacteur web / secretaris

Ik ben 60-plusser en ik heb (zoals de meeste mensen van mijn leeftijd) heel wat levenservaring opgedaan op allerlei terrein. Eén daarvan is besturen bij stichtingen en verenigingen, meestal in de rol van secretaris. De laatste jaren was ik secretaris bij de Club du Morvan en nu secretaris bij Bourgondische Zaken.

Tijdens mijn werkzaam leven vond ik het heerlijk om mee te werken aan het kwartaalmagazine voor de cliënten van onze bank. In dit blad werd aandacht besteed aan allerlei onderwerpen die met beleggen te maken hadden.

Nu schrijf ik wekelijks een stukje gebaseerd op een artikel uit het Journal du Centre. Een samenvatting van een nieuwsfeit dat vervolgens vertaald wordt in het Nederlands. Het lijkt mij een leuke uitdaging om iedere week wéér interessant nieuws te vinden.
.

Henk Tepper

Henk Tepper

Redacteur / Golftoernooi

Ik ben gepensioneerd organisatieadviseur, kom uit Nijmegen en woon sinds 2009 in La Nocle-Maulaix. Ik lever bescheiden redactionele bijdragen voor het blad BZ.
Ik ben betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse BZ-golftoernooi in Bourbon-Lancy.
Hobbies: kunst, koken en golf.

Pascale van Tongeren

Pascale van Tongeren

Redacteur

Pascale is redacteur en eindredacteur voor Bourgondische Zaken.

Anton Wesselingh

Anton Wesselingh

Redacteur

Begin jaren vijftig ging ik met een klasgenoot op de klassieke Gazelle fiets met een tentje naar Frankrijk. Later met mijn gezin in de legendarische Citroën DS Break, kamperen overal in dat mooie land. Nu woon ik sinds 1999 van april tot september in de Nièvre, tussen de Charolais koeien. Voor BZ schrijf ik over van alles, over onderwijs, mijn vakgebied als socioloog aan drie universiteiten. Maar liever over het leven in de Bourgogne in al zijn facetten: la vie, vivre en Bourgogne. Over cultuur, muziek, mensen die ik ontmoet, mijn Parijse kleinkinderen. En over koeien natuurlijk, want eens een boerenzoon, altijd een boerenzoon.

  • Bekeken8598