Vanouds een Magazine op papier

Bourgondische Zaken (BZ) is sinds 2006 een Nederlandstalig tijdschrift dat informatie verschaft aan Nederlanders in de Bourgogne. Alom wordt aangenomen dat duizenden landgenoten deze Franse streek (permanent) bewonen of als vakantieganger bezoeken (30% van alle overnachtingen per jaar). In BZ staan niet alleen belangrijke zaken, maar ook handige informatie en suggesties om uw vrije tijd door te brengen.
De Association Bourgondische Zaken is opgericht in 2011.

Vanaf 2016 is de website van BZ drastisch verbouwd, om meer informatie te kunnen bieden en is tevens uitgebreid met een interactief platform voor gebruikers (abonnees). De oorsprong hiervan ligt in het verleden van de voormalige Club du Morvan. Club du Morvan was een vereniging die in oktober 2015 op een buitengewone ledenvergadering is opgeheven, waarbij met meerderheid van stemmen is besloten het ‘erfgoed’ over te dragen aan BZ.

De bruggenbouwers achter BZ

Sinds 2015 hebben onderstaande personen de verantwoordelijkheid voor de toekomst van Bourgondische Zaken op zich genomen. Zij verbeterden de inhoud van het magazine en de website van Bourgondische Zaken om zo meer Nederlanders te bereiken.

Ida Rouwenhorst: afkomstig uit Maastricht, wonend in Amsterdam en sinds 1999 eigenaresse van een huis in Moulins-Engilbert. Zij is grafisch vormgeefster en webdesigner van beroep en is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze heeft daarna 7 jaar lang gewerkt bij Vrij Nederland. Zij heeft vervolgens haar eigen bedrijf opgericht en heeft ook binnen haar branche les gegeven. Zij is hoofdredactrice van Bourgondische Zaken.

Louise Roy: afkomstig uit Québec en tevens Nederlands staatsburger. Sinds 2006 brengt ze haar vrije tijd door in de Bourgogne. Zij heeft bij de Spelen van Canada in 1975 een zilveren medaille behaald als basketbalspeelster en heeft een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen op het gebied van vrije tijd en sport in Canada. Zij is de oprichtster van het tijdschrift Vélo Québec waar zij ook redactrice van is geweest en was daarnaast algemeen directeur van het Cirque du Soleil. Bovendien was zij initiatiefneemster voor de Internationale Conferentie voor de Rechten van de Mens in Montréal in 2006. Zij is voorzitter van Bourgondische Zaken.

Marianne Claus: oprichtster van Passe Partout, een onderneming die is gespecialiseerd in administratieve, juridische en belastingtechnische zaken. Zij heeft veel ervaring binnen bedrijven in zowel Nederland als Frankrijk en woont sinds 2006 in de Morvan. Zij is penningmeester van Bourgondische Zaken.

Later, begin 2016, trad Elsa Telder als secetaris toe tot het bestuur.

Ze werden en worden daarbij bijgestaan door o.a. een divers en enthousiast team van vrijwillige redacteuren.

Onder Équipe BZ vindt u al onze huidige medewerkers.

Vanaf 2016

Met ingang van 2016 is de website van BZ uitgebreid. Er is veel meer informatie en interactie beschikbaar. Voor BZ een nieuwe uitdaging om het nieuws over verschillende kanalen te verspreiden.

Bibracte Bleu Blanc Oranje

BZ vierde in 2016 haar tiende verjaardag op de Mont-Beuvray.

BZ nummer 50 met Gouden randje

In april 2018 verscheen  BZ 50 met een goudomlijst katern gevuld door de lezers. Zij deelden hun bijzondere momenten in Bourgogne. Resultaat was 8 pagina’s, een gids, vol leuke ideeën voor uitstapjes verspreid over heel Bourgogne!

BZ MAG: het magazine BZ

Het tijdschrift Bourgondische Zaken geeft uiteenlopende en relevante informatie aan Nederlandstaligen over Samen leven, wonen, werken en genieten in de Bourgogne. Onder het motto L’art de vivre ensemble. In het magazine verschijnen artikelen met een wat langere horizon. Bourgondische Zaken verschijnt vier maal per jaar en wordt gedistribueerd onder abonnees in Nederland, België en Frankrijk.

BZ WEB: de website van BZ

Op de website van BZ vindt u nieuws met een wat kortere horizon. En daarnaast is een gedeelte ingeruimd voor de Club BZ, waarin een marktplaats, een liftcentrale, een ruilbeurs enzovoort.

CLUB BZ

Dit zijn de abonnees/gebruikers van de website.
BZ abonnees hebben toegang tot het afgesloten deel van de site. Op Club BZ kunnen zij mini-advertenties plaatsen in verschillende rubrieken, zoals Vraag en Aanbod, Liftcentrale, Activiteiten.
Ze hebben toegang tot alle digitale edities (vanaf 2015) van BZ MAG.

Bourgondische Zaken nummer 38

Bourgondische Zaken nummer 38


Bourgondische Zaken nummer 32

Bourgondische Zaken nummer 32


Bourgondische Zaken nummer 29

Bourgondische Zaken nummer 29


Bourgondische Zaken nummer 18

Bourgondische Zaken nummer 18


Bourgondische Zaken nummer 1

Bourgondische Zaken nummer 1

 

  • Bekeken6083