Vanouds een Magazine op papier

Bourgondische Zaken (BZ) is sinds 2006 een Nederlandstalig tijdschrift dat informatie en inspiratie biedt aan Nederlandstaligen die (willen) wonen in de Bourgogne. Alom wordt aangenomen dat duizenden landgenoten deze Franse streek (permanent) bewonen of als vakantieganger bezoeken (30% van alle overnachtingen per jaar). In BZ staan niet alleen belangrijke zaken, maar ook handige informatie en suggesties om je vrije tijd door te brengen.
De Association Bourgondische Zaken is opgericht in 2011.

Vanaf 2016 is de website van BZ drastisch verbouwd, om meer informatie te kunnen bieden en is tevens uitgebreid met een interactief platform voor gebruikers (abonnees). De oorsprong hiervan ligt in het verleden van de voormalige Club du Morvan. Club du Morvan was een vereniging die in oktober 2015 op een buitengewone ledenvergadering is opgeheven, waarbij met meerderheid van stemmen is besloten het ‘erfgoed’ over te dragen aan BZ.

De bruggenbouwers achter BZ

Sinds januari 2019 hebben onderstaande personen de verantwoordelijkheid voor de toekomst van Bourgondische Zaken op zich genomen. Zij verbeterden de inhoud van het magazine en de website van Bourgondische Zaken om zo meer Nederlandstaligen te bereiken.

Saskia Relker: Hoofdredactrice

Anja Verheij: Voorzitter

Jurriaan Geldermans: Vice voorzitter

Marianne Claus: Penningmeester

Elsa Telder: Secretaris

Ze werden en worden daarbij bijgestaan door o.m. een divers en enthousiast team van vrijwillige redacteuren.

Onder Équipe BZ vindt u al onze huidige medewerkers.

BZ MAG: het magazine BZ

Het tijdschrift Bourgondische Zaken geeft uiteenlopende en relevante informatie aan Nederlandstaligen  in de Bourgogne. In het magazine verschijnen artikelen met een wat langere horizon. Bourgondische Zaken verschijnt vier maal per jaar en wordt gedistribueerd onder abonnees in Nederland, België en Frankrijk.

BZ WEB: de website van BZ

Op de website van BZ vind je nieuws met een wat kortere horizon. En daarnaast is een gedeelte ingeruimd voor de Club BZ, waarin een marktplaats, een liftcentrale, een ruilbeurs enzovoort.

CLUB BZ

Dit zijn de abonnees/gebruikers van de website.
BZ abonnees hebben toegang tot het afgesloten deel van de site. Op Club BZ kunnen zij mini-advertenties plaatsen in verschillende rubrieken, zoals Vraag en Aanbod, Liftcentrale, Activiteiten.
Ze hebben toegang tot alle digitale edities (vanaf 2015) van BZ MAG.

Bourgondische Zaken nummer 38

Bourgondische Zaken nummer 38


Bourgondische Zaken nummer 32

Bourgondische Zaken nummer 32


Bourgondische Zaken nummer 29

Bourgondische Zaken nummer 29


Bourgondische Zaken nummer 18

Bourgondische Zaken nummer 18


Bourgondische Zaken nummer 1

Bourgondische Zaken nummer 1